Spill Bridge 2 kurs på BBO

20. januar starter oppfølgingskurset Spill Bridge 2. Kurset er ment som et oppfriskingskurs for de som har spilt litt bridge tidligere, eller som et påbyggingskurs for de nettopp har fått et nybegynnerkurs i bagasjen. 

  - KURSET ER FULLT: NYTT SPILL BRIDGE 2-KURS VÅREN 2020

Kom du ikke med i denne omgang? Vi anbefaler Rutertreffet på Norsk Bridgefestival (Drammen, i august), eller Bridge for alle på Tenerife i november 2019.

Fakta om Spill Bridge 2 på BBO

 • www.bridgebase.com
 • Oppstart 20. januar 2019 - 12 leksjoner
 • Gratis for medlemmer av NBF. Hvis du vil gå kurset uten å være medlem av Norsk Bridgeforbund: 600,-
 • Du trenger en brukerkonto på BBO (gratis). Registrer deg på www.bridgebase.com
 • Teori + praksis. 45 min teori før spilletrening med spill tilpasset dagens leksjon
Hver leksjon er delt i to bolker. Først samles kursdeltakerne ved et opplæringsbord der vi gjennomgår dagens teori. Kursdeltakerne får se kortene, svare på spørsmål (om de vil), og kan følge undervisningen både med lyd og via chat.

Deretter spiller vi 8 spill som passer til dagens tema. Man kan melde seg på alene, eller man kan velge å spille med den makkeren man ønsker. Teoriundervisningen er åpen for alle, mens kun forhåndsgodkjente deltakere kan delta på spillingen.

Kursmateriell Spill Bridge 2-kurset

Vi følger boken Spill Bridge 2 kapittel for kapittel. I tillegg vil deltakerne få tilsendt et støtteark før hver leksjon, samt en oppsummering etter hver leksjon. Det vil også bli laget enkelte videoer av instruktive spill til publisering på rekruttbloggen til NBF.

Bokpakken består av lærebok, to spesiallagde kortstokker til å dele ut tilhørende spill til hvert kapittel, samt en CD med interaktive oppgaver. Oppgavene på CD'en vil også kunne løses i app'en til FunBridge.

Bokpakken kan kjøpes direkte fra Norsk Bridgeforbund. Den koster 295,- inkl frakt, og bestilles ved e-post til salg@bridge.no.

Det er fullt mulig å følge kurset uten å kjøpe boken Spill Bridge 2, men for å få best mulig utbytte av kurset anbefales det å kjøpe boken. 

Medlemskap NBF

Kurset er kun åpent for medlemmer av NBF. Usikker på om du er medlem? Bruk søkefunksjonen "Finn spiller" helt nederst på denne siden. Der kan du søke opp deg selv og se om du står som medlem i inneværende år. Hvis ikke kan du melde deg inn i lokal klubb ved å ta kontakt med klubben lokalt.

Finn klubb i ditt distrikt

Dersom du ikke har naturlig tilknytning til noen klubb (for eksempel fordi du bor i utlandet eller et sted uten lokal bridgeklubb) kan du ta kontakt med Norsk Bridgeforbund på bridge@bridge.no, så finner vi en løsning.

Bridgelærerne

Vi har tre foredragsholdere på Spill Bridge 2: 

     

Geo Tislevoll (geot)

Bosatt på New Zealand. Norsk forfatter av bokserien Spill Bridge 1-4. Leder av den første bridgelærerutdanningen i Norge i 2008. Bridgejournalist, forfatter, Norsk Bridgeforbunds blogger, og erfaren kursholder. Spiller på New Zealands landslag i bridge.

   
     

Kristian Barstad Ellingsen (krisell)

Kristian er fra Sortland, er bridgelærer, og utdanner seg nå til lærer ved høgskolen i Tønsberg. Juniorverdensmester i bridge fra 2014, kapten for U16-landslaget i bridge, leder på juniorleiren i Drammen til sommeren, og for øvrig involvert i det meste som rører seg i norsk bridge.

   
     

Thea Indrebø (theali)

Thea er fra Skien, og har i mange år spilt på jentelaget. Beste prestasjon er VM-bronse fra klassen G25. Foredragsholder på kurset Spill Bridge 1 høsten 2017.

   
     

Sofie Græsholt Sjødal (sgs3)

Sofie er Europamester U26W og U26 mix par i 2018. Landslagsspiller U26W, og bridgelærer. Også foreleser på Spill Bridge 1-kurset høsten 2018.

 

 

   

På chat og teknikk har vi med oss: 

 • Iwona Larssen (cruella). Spør Iwona om hjelp til å finne bordet, hvordan du melder deg på til spilletrening, hvordan du får på lyden etc
 • Joakim Sæther (Joakimss). Still Joakim spørsmål om dagens leksjon.

I tillegg til hovedforedragsholdere vil det være bridgelærere som veileder ved spillbordene under spilletreningen.

 Oversikt over leksjonene

 • 20. januar: Kap 1: Åpningsmeldinger og blokkering (Foredragsholder: theali)
 • 27. januar: Kap 2: Svar på åpning 1NT, inkludert overføringer (Foredragsholder: sgs3
 • 3. februar: Kap 3: Svarhåndas første melding. Mer om finesser (Foredragsholder: geot)
 • 10. februar: Kap 4: Åpningshåndas  andre melding (Foredragsholder: geot)
 • 17. februar: Kap 5: Svarhåndas andre melding (Foredragsholder: krisell)
 • 24. februar: Kap 6: Unntak fra meldereglene (Foredragsholder: sgs3)
 • 3. mars: Kap 7: Motspill. Sekvensutspill, styrkekast, fordelingskast (Foredragsholder: geot)
 • 10. mars: Kap 8:  Innmeldinger og svar på innmeldinger (Foredragsholder: krisell)
 • 17. mars: Kap 9: Mer om opplysende dobling (Foredragsholder: geot)
 • 24. mars: Kap 10: Mer om sterke åpningshender (Foredragsholder: mixmaster)
 • 31. mars: Kap 11: Systemkort, bridgelovene (Foredragsholder: geot)
 • 7. april: Kap 12: Vi spiller turneringsbridge (Foredragsholder: sgs3) 

 FAQ

 • Hvordan melder jeg meg på Spill Bridge 2-kurset?
  Send en e-post til bridge@bridge.no med ditt navn, brukernavn på BBO, og telefonnr
 • Hvordan finner jeg opplæringsbordet?
  Svar: Se denne videoen om hvordan du finner opplæringsbordet. NB! Opplæringsbordet blir opprettet rett før leksjonens start, og vil ikke finnes i perioden mellom leksjonene. 
 • Hvordan får jeg skrudd på lyden på opplæringsbordet?
  Svar: Se denne videoen om hvordan du skrur på lyden på opplæringsbordet. Sjekk også at lyden er skrudd på på pc'en.
 • Skjermbildet mitt ser ikke ut som i videoene. Hvorfor?
  Svar: Er du på en mobil enhet? I så fall vil skjermbildet se litt anderledes ut. Vi har ingen videoer som viser hvordan du gjør det fra telefon eller nettbrett, men kan gi deg veiledning pr telefon.
 • Hvordan kommer jeg til spilletreningen etter leksjonen?
  Svar: Du må aktivt melde deg på denne. Se videoen i lenken over om hvordan du melder deg på. Når du er påmeldt, vil du automatisk bli tatt til spillebordet når spilletreningen starter. NB! Du må ikke melde deg på en annen turnering e.l., for hvis du er opptatt med andre aktiviteter på BBO vil påmledingen din til spilletreningen automatisk bli kansellert.
 • Hvorfor ser jeg ikke chat-linjen?
  Svar: Noen ganger stiller ikke nettleservinduet seg inn med rett oppløsning. Da kommer chat'en under det skjermbildet viser. Løsningen er å minimere nettleservinduet (trykk på de to kvadratene oppe i høyre hjørne i nettleseren), og så maksimere nettleservinduet igjen (trykk på firkanten oppe i høyre hjørne av nettleseren. Da pleier nettleservinduet å justere seg til riktig størrelse.
 • Hvordan får jeg BBO på norsk?
  Svar: Det er innstillingene i nettleseren som bestemmer hvilket språk du får. Dersom du får teksten inne på BBO på engelsk eller annet språk, kan du "tvinge" BBO til å velge norsk språk. Via denne lenken får du BBO på norsk.